Jasper Somsen invites ... Ellister van der Molen en Ed Verhoef

do 18 mei 2017 - 20:30

Jasper Somsen Invites

In 2017 organiseren Jazz in Wageningen en Loburg Live weer een serie jazzconcerten op donderdag avonden. Onder de titel "Jasper Somsen invites" nodigt onze eigen Jasper de beste Nederlandse jazz-muzikanten uit om live op het podium van Loburg samen te spelen. Deze concerten beginnen om 20.30u en zijn rond 22.30u afgelopen. De toegang is helemaal gratis en u denkt misschien "waar doen ze het toch van bij Jazz in Wageningen?". Nou wij doen het van de gulle bijdragen van sponsors, vrienden en vrijwilligers. En op deze avonden kunt u uw vrijwillige (!) bijdrage kwijt in een champagnekoeler op een pootje die ergens bij de uitgang staat.

Jasper Somsen

Jasper Somsen (1973) is behalve programmeur van Jazz in Wageningen vooral contrabassist en componist. Tijdens zijn veelzijdige carrière speelde hij met vele beroemde musici uit (inter)nationale jazzscene w.o.:  Enrico PieranunziJoey CalderazzoJeff BallardJohn BeasleyJean-Michel PilcBob SheppardJustin FaulknerAndré CeccarelliGabriele MirabassiBert JorisBert van den BrinkRamón ValleToon RoosKarel BoehleeJohn Engels, Yuri HoningCor Bakker en Eric Vloeimans. In maart verschijnt zijn eerste internationale debut album als bandleider en componist “A New Episode In Life – Part I” (Challenge Records).

Ellister van der Molen

De Nederlandse Ellister van der Molen is aan een stille opmars bezig. Sinds het uitkomen van haar CD “Smalls NYC” is ze overal te horen. Zo speelde ze in 2014 met haar quartet op het North Sea Jazz Festival en tourt ze langs de theaters met de succesvolle allstar-formatie “New York Round Midnight”. Haar geluid - met name op haar geliefde instrument de flugelhorn - is opvallend warm, haar lijnen lyrisch, maar verwacht geen brave swing: “ik vind het juist leuk als iemand zich af en toe flink in de nesten werkt” zei Ellister ooit in een interview. 

Ed Verhoeff

Gitarist Ed Verhoeff (1966) behoort tot de nieuwe generatie jazzgitaristen in Nederland.
Regelmatig verschijnt zijn naam met superlatieven in de media. In de loop van zijn meer dan 20 jarige carrière heeft Ed zich breed ontwikkeld tot een gitarist met een zeer eigen, herkenbaar en expressief geluid. Zijn diversiteit, zijn intuïtieve, lyrische en soms krachtige spel maken hem een gewild musicus
Tijdens zijn studie aan het Utrechts en Haags conservatorium is de ‘vonk’ van de jazzmuziek overgeslagen. De continue uitdaging van deze grenzeloze muziek heeft altijd zijn fascinatie gehouden en groeit tot op de dag van vandaag.
Momenteel is Ed volop actief in het jazz- en wereldmuziek circuit.
Ed heeft naast zijn solocarrière een brede carrière als sideman.


DATUM: Donderdag 18 mei 2017
TIJD: 20:30
ENTREE: gratis

http://www.jaspersomsen.com/ 

Jazz in WageningenSamen met de Stichting Jazz in Wageningen wil LoburgLive de beste Nederlandse en internationale hedendaagse jazz en geïmproviseerde muziek in Wageningen laten klinken. Op de site van de Stichting Jazz in Wageningen vindt u nog veel meer interessante Jazz optredens in Wageningen